W

Sjukskrivningar

Återgång i arbete

Ju längre en person varit sjukskriven, desto svårare är det att återgå i arbete. Arbetsträning eller annan arbetsspecifik rehabilitering är ofta till god hjälp. Vi har många effektiva metoder för rehabilitering av ­sjukskrivna oberoende av problematik.

Återgången blir lättare med en rehabiliteringsplan, som bör upprättas så tidigt i sjukskrivningen som möjligt. Vi är alltid noga med att ta fram en tydlig rehabiliteringsplan, där vi tillsammans bestämmer målen för arbetsåtergången, och vilket stöd den sjukskrivne behöver från arbetsgivaren och från oss. Vi finns sedan tillgängliga genom hela processen, och håller kontakten med både arbetsgivare och den sjukskrivne för att se att planen följs och fungerar som tänkt. Läs om en av våra framgångsrika (och korta!) rehabiliteringar under “Hur jobbar vi?”.

Förstadagsintyg

En arbetsgivare har rätt att begära läkarintyg från första sjukdagen i rehabiliterings- eller kontrollsyfte.

Vi skriver läkarintyg redan från första dagen. I våra intyg framgår tydligt om och på vilket sätt en persons sjukdom påverkar hans eller hennes arbetsförmåga.

Om du undrar vilka regler som gäller eller hur du ska gå tillväga för att begära förstadagsintyg – kontakta oss för mer information.

Avbokning av besök

Du måste avboka ditt besök senast tjugofyra timmar innan den avtalade tiden.

Läs mer

Rehabgarantin

Letar du efter en KBT-terapeut? Hos oss kan du snabbt få en tid.

Läs mer

Körkortsintyg

Nya gemensamma EU-regler infördes 2013-01-19

Läs mer
Boka en tid
d

Kontakta oss

Vill du bli kontaktad? Fyll i fälten nedan så hör vi av oss.
*(Tack för att du vill komma i kontakt med oss. Tänk på att inte lämna känslig information/uppgifter här. Vi kommer inte svara via mail utan vi ringer upp dig.)