W

Hantering av sjukskrivning

På firman var man mycket bekymrad för en av sina anställda, Konrad, som hade haft en eskalerande sjukfrånvaro.

Från någon enstaka dag om året när han anställdes för fem år sedan och nu flera dagar/månad. Alltid var det något. Ryggen, förkylningar, knäproblem och kräksjukan. När han var på plats var han en av de bästa arbetarna, men nu hade hans frånvaro blivit ett verkligt problem, både ekonomiskt och planeringsmässigt.

Tillsammans med Konrad och hans arbetsledare satte oss ner och diskuterade situationen. Konrad förstod inte vad som hänt med hans hälsa. Han tyckte att han ständigt var infekterad och hade ont. Tillsammans bestämde vi att han skulle genomgå en omfattande hälsoundersökning hos företagsläkaren på Bemce.

Utfallet av hälsoundersökningen var att det inte fanns några uppenbara hälsoproblem. Vi var alla mycket nöjda med utfallet och Konrads oro var betydligt lugnad. Utifrån detta bestämde vi att Konrad skulle, genom sin arbetsledare, få en tid för läkarbedömning så fort han kände sig sjuk. Läkaren kunde då antingen föreslå behandling eller föreslå att Konrad skulle gå till arbetet och ändå försöka arbeta

Två månader efter insatsen hade Konrad fortfarande inte känt sig så sjuk att han varit tvungen att stanna hemma från arbetet.

Avbokning av besök

Du måste avboka ditt besök senast tjugofyra timmar innan den avtalade tiden.

Läs mer

Rehabgarantin

Letar du efter en KBT-terapeut? Hos oss kan du snabbt få en tid.

Läs mer

Körkortsintyg

Nya gemensamma EU-regler infördes 2013-01-19

Läs mer
Boka en tid
d

Kontakta oss

Vill du bli kontaktad? Fyll i fälten nedan så hör vi av oss.
*(Tack för att du vill komma i kontakt med oss. Tänk på att inte lämna känslig information/uppgifter här. Vi kommer inte svara via mail utan vi ringer upp dig.)