W

Konflikthantering

På städbolaget hade stämningen blivit allt sämre. Några av medarbetarna verkade alltid hamna i konflikt med varandra. Irritation och slängar av elakheter skapade en brandfarlig stämning.

Platschefen tyckte att hon fick lägga en alldeles för stor del av sin arbetstid till att lugna ner upprörda känslor inte bara hos de två mest inblandade utan hos alla de övriga som alltmera undvek gemensamma aktiviteter, lunchrummet och kaffepauserna. Platschefens samtal med kontrahenterna, för att reda ut situationen, ledde bara till flera nya anklagelser och stämningen blev allt sämre.

Inledning

När Bemces konsulter blev inblandade hade man börjat diskutera arbetsrättsliga åtgärder vilket egentligen ingen ville. Medarbetarna var duktiga på sina arbetsuppgifter och innan konflikten hade de beskrivit arbetsplatsen som mycket trevlig.

Bemce´s konsult, i detta fallet leg psykolog Jehoshua Kaufman, hade först ett samtal med de bägge medarbetarna separat. Slutsatsen blev att det borde finnas möjlighet att lösa denna situation med samtal. Tre samtal bestämdes och genomfördes. Platschefen deltog i alla samtalen för att kunna följa utvecklingen och för att vara medveten om och stödja alla positiva förändringar.

Kommunikation

Fokus på samtalen var hur medarbetarna skulle kunna samarbeta i framtiden, fördelen för dem om de lyckades och hur de själva, arbetskamraterna och chefen skulle kunna märka att det skedde positiva förändringar.

Resultat

Sex månader senare fungerar samarbetet utmärkt. Platschefen är nöjd och medarbetarna har återfått den goda stämningen som varit tidigare. De två som varit i konflikt har verkligen ansträngt sig för att få samarbetet att fungera och ser varandras ansträngningar vilket gör att de trivs tillsammans och kan hantera nya situationer på ett helt annat sätt.

Avbokning av besök

Du måste avboka ditt besök senast tjugofyra timmar innan den avtalade tiden.

Läs mer

Rehabgarantin

Letar du efter en KBT-terapeut? Hos oss kan du snabbt få en tid.

Läs mer

Körkortsintyg

Nya gemensamma EU-regler infördes 2013-01-19

Läs mer
Boka en tid
d

Kontakta oss

Vill du bli kontaktad? Fyll i fälten nedan så hör vi av oss.
*(Tack för att du vill komma i kontakt med oss. Tänk på att inte lämna känslig information/uppgifter här. Vi kommer inte svara via mail utan vi ringer upp dig.)